Полските фермери от неделя преустановяват протеста на граничния пункт Медика с

...
Полските фермери от неделя преустановяват протеста на граничния пункт Медика с
Коментари Харесай

Блокадата на полските шофьори по границата с Украйна остава и по Коледа

Полските фермери от неделя преустановяват митинга на граничния пункт Медика с Украйна. Но водачите на камиони ще продължат блокадите на три други пункта и през празниците  и ще разрешават прекосяването на още по-малко камиони, в сравнение с по-рано. Това оповестява " Ройтерс " в събота, като цитира техни представители.

Роман Кондров, един от водачите на протестиращите фермери, сподели след диалози с министъра на земеделието Чеслав Шикерски , че митингът в Медика ще бъде спрян от неделя сутринта до 2 или 3 януари 2024 г .

Въпреки това водачите на камиони споделиха, че ще останат на границата през Коледа и ще пропущат единствено един търговски камион на всеки три часа, вместо три на всеки час.

" Ние ускоряваме митинга, като разрешаваме единствено един камион да минава на всеки три часа ", сподели Едита Озигала, един от водачите на митинга на водачите на камиони в Дорохуск. Той добави, че превозването на филантропична помощ и военно съоръжение не е блокирано .

Заместник-министърът на инфраструктурата на Полша сподели в петък след среща в Киев, че се надява митингите на водачите на камиони на границата с Украйна да бъдат позволени преди края на годината.
 Полските водачи върнаха блокадата по границата с Украйна
Полските водачи върнаха блокадата по границата с Украйна

Това се случва седмица, откакто тя беше краткотрайно анулирана

Припомняме, че протестиращите водачи на камиони настояват, че

Те блокираха няколко пропускателни пункта с Украйна от 6 ноември, настоявайки Европейският съюз (ЕС) да възвърне система, при която украинските компании се нуждаят от разрешителни за работа в блока и същото за европейските водачи на камиони, с цел да влязат в Украйна.

Първоначално митингът засегна три пункта,

от Украйна,  измежду украински водачи на камиони. 
 Словакия подвигна блокадата на границата с Украйна
Словакия подвигна блокадата на границата с Украйна

Не оповестява по какъв начин е отстранена блокадата

Словакия деблокира придвижването на камиони през границата си с Украйна след траяла три дни обсада по-рано през декември. на камиони от Украйна със същите претенции като на полските си сътрудници. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР